Interessant:

iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd

nieuws 9 september 2015 om 20:44

Zoals verwacht heeft Apple in San Francisco twee verbeterde iPhone 6 uitvoeringen uitgebracht, de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus.

Natuurlijk zijn de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus sneller dan hun voorgangers. De nieuwe A9X processor biedt een snelheidswinst van meer dan 70% ten opzichte van de A8X, de processor die gebruikt wordt in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus (beiden uit 2014).

Daarnaast is de behuizing van de nieuwe iPhone's onder handen genomen. De behuizing is gemaakt van een nieuwe legering, die ook in de luchtvaartindustrie wordt toegepast. Het glas van het scherm is ook steviger dan in de voorgaande modellen. Volgens Apple hebben de iPhone 6S en de iPhone Plus 6S het stevigste scherm ter wereld. Naast de reeds bestaande kleuren zilver, grijs en goud is er nu een vierde kleur toegevoegd roségoud.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Nieuw is ook de zogenaamde 3D Touch, een verbeterde manier om je iPhone te besturen. Door zacht te drukken krijg je bijvoorbeeld een menu of een preview te zien. Door harder te drukken selecteer je een item in een menulijst of spring je door naar de content. Ook de haptische feedback is aangepast, waardoor de feedback beter aansluit bij de nieuwe bedieningsmogelijkheden van de iPhone's.

De resolutie van de iSight camera is verhoogd van 8 naar 12-megapixel. Standaard worden de iPhone 6S en de iPhone Plus 6S geleverd met het nieuwe iOS 9, met een slimme batterijbesparende stand en tal van verbeteringen aan bestaande applicaties.

Apple iPhone 6S 3D Touch
Apple iPhone 6S 3D Touch

De nieuwe iPhones zijn al tegen het eind van de maand verkrijgbaar in onder andere de Verenigde Staten en Duitsland. Nederland behoort niet tot de landen waarin de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus per direct gelanceerd worden. Voor het eind van 2015 zullen de toestellen echter wel in Nederland verkrijgbaar zijn.

portablegear.nl