Interessant:

Apple presenteert iPad Pro

nieuws 9 september 2015 om 20:20

Tijdens het Apple Event in San Francisco heeft Apple haar grootste iPad ooit geďntroduceerd, de iPad Pro, met een scherm van 12,9-inch. Deze tablet richt zich speciaal op productiviteit.

De iPad Pro heeft veel weg van de iPad Air 2, maar dan groter. De beelddiagonaal van 12,9-inch is niet toevallig. Het formaat van het scherm is zo gekozen dat je twee iPad Air 2 applicaties tegelijkertijd kan zien op het scherm, mede dankzij de nieuwe multitasking mogelijkheden in iOS 9.

Qua prestaties is de iPad Pro een enorme stap voorwaarts. Deze tablet draait op een A9X processor met twee keer zoveel geheugen en een dubbele lees- / schrijfsnelheid ten opzichte van de voorgaande A8X chip. De GPU is zelfs 360 keer sneller dan de GPU in de originele iPad. Met de nieuwe processor kan je bijvoorbeeld in iMovie drie videostreams met een resolutie van 4K tegelijkertijd bewerken.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

De batterij van de iPad Pro heeft een gemiddelde gebruikstijd van 10 uur. Het slimme scherm, dat de refresh rate aanpast aan de applicatie die gebruikt wordt, zorgt voor een efficiënt stroomverbruik. Voor het eerst is een iPad voorzien van 4 luidsprekers. Het volume van de linker en rechterluidsprekers past zich automatisch aan als je de iPad Pro kantelt.

Handig, maar niet goedkoop, is de Smart Keyboard accessoire. Deze accessoire is zowel een hoes als toetsenbord. De accessoire komt exclusief voor de iPad Pro op de markt. Nieuw is ook de Apple Pencil, waar je mee op het scherm kan tekenen, net zoals bijvoorbeeld op de Samsung Note uit 2011.

Apple iPad Pro kleuren
Apple iPad Pro kleuren

De iPad Pro komt in november op de markt in de kleuren zilver, goud en grijs. De goedkoopste versie van de iPad Pro (32GB) zal € 799 kosten. De 128GB versie kost € 949. Er komt ook een variant met 4G en 128GB. De Pencil accessoire kost € 99. Voor het Smart Keyboard ten slotte moet je € 169 neertellen.

portablegear.nl