Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Wereldrecord dankzij Garmin nuvi 57LM

nieuws 14 augustus 2015 om 09:39

In de Verenigde Staten is een wereldrecord zuinig rijden verbroken dankzij een Garmin nuvi 57LM-navigatiesysteem. De nieuwe recordhouders legden 1.985 kilometer af in 16 dagen en besteedden daarbij slechts 270 euro aan diesel.

Om het zogenaamde 48 U.S. Contiguous States, Lowest Fuel Consumption Guinness World Record te verbreken, reden Wayne Gerdes en zijn co-chauffeur Bob Winder met een Volkswagen Golf TDI (uit 2015) door 48 verschillende Amerikaanse staten, waarbij ze in totaal een afstand van 1.985 kilometer aflegden in 16 dagen. Daarbij verbruikten zij slechts 3,5 diesel per 100 kilometer en besteedden zij in totaal 270 euro aan diesel (van Shell).

Tijdens de rit maakten de chauffeurs gebruik van een Garmin nuvi 57LM-navigatiesysteem met BaseCamp-software. Deze software stippelde de exacte route van staat naar staat uit en bewaarde de informatie die nodig was om te bewijzen dat het Guiness World Record daadwerkelijk was verbroken. De software registreerde eveneens hoeveel er elke keer getankt werd. Tevens legde de nuvi 57LM een logboek met fotografisch- en videomateriaal van de reis en tankstops vast.

Garmin nuvi 57LM
Garmin nuvi 57LM

"De Garmin nuvi 57LM bood niet alleen accurate navigatie door de hele Verenigde Staten, maar was ook noodzakelijk om het 48 U.S. Contiguous States, Lowest Fuel Consumption Guinness World Record te verbreken", aldus Wayne Gerdes.

Garmin Blogs


Gerelateerde producten