Interessant:

ANWB gebeld om gestolen op vakantie

nieuws 14 augustus 2015 om 13:27

Vakantiegangers bellen steeds vaker de ANWB als zij te maken krijgen met een verloren, gestolen of kapotte smartphone. De vakantiegangers zijn dan vaak in paniek, omdat ze alle contactgegevens kwijt zijn.

Volgens de ANWB zijn de paniektelefoontjes over verloren, gestolen of kapotte smartphones iets van de laatste tijd, omdat steeds meer smartphonegebruikers al hun contacten en reisdocumenten op de telefoon zetten. Als zij de telefoon kwijt zijn, hebben ze dus meteen alle belangrijke (reis)informatie verloren. Volgens de ANWB zijn het vooral jongeren die enkel alles op een telefoon zetten, waardoor ze vaak in de problemen komen. Mensen kunnen blijkbaar nog wel vaak het nummer van de ANWB traceren.

De ANWB zegt dat het lastig is om de mensen te helpen, omdat de ANWB ook maar beperkt toegang heeft tot de gegevens waar de bellers om vragen. Verder krijgt de ANWB veel telefoontjes van mensen van wie het gps-systeem het heeft begeven, waardoor zij niet meer weten hoe ze naar de vakantiebestemming moeten rijden.

NRC