Interessant:

Politie maakt gebruik van Fitbit-data

nieuws 30 juni 2015 om 12:54

In de Verenigde Staten heeft de politie dankzij data van een Fitbit-activiteitstracker ontdekt dat een vrouw in Pennsylvania een man onterecht beschuldigd had van aanranding.

De 43-jarige vrouw uit Pennsylvania vertelde de politie dat zij was aangerand door een man, die in haar huis had ingebroken, terwijl zij aan het slapen was. De man zou rond de 30 jaar zijn en legerkisten hebben gedragen. De politie ging aan de bewering twijfelen, toen bij het onderzoek geen voetsporen in de sneeuw bij het huis van de vrouw werden gevonden.

Toen de politie de Fitbit-activiteitstracker vond, werd uiteindelijk helemaal zeker dat de vrouw gelogen had. De vrouw beweerde eerst nog dat zij haar Fitbit-armband in de strijd haar verloren, maar uiteindelijk werd deze toch gevonden en geanalyseerd. Uit de data bleek dat de vrouw de hele tijd "wakker en aan het lopen" was geweest tijdens de tijd van de geclaimde aanval.

Fitbit Surge
Fitbit Surge

De politie heeft daarop de aanklachten van de vrouw verworpen. In plaats daarvan is de vrouw nu aangeklaagd voor het indienen van een valse aanklacht en voor het knoeien met bewijsmateriaal.

TrustedReviews