Interessant:

Apple bant games met Confederatievlag uit iTunes App Store

nieuws 26 juni 2015 om 11:25

Apple heeft games waarin de controversiele Confederatievlag, waarover de laatste tijd weer veel discussie is opgelaaid, verbannen uit de iTunes App Store.

Apple zegt "apps waarin de Confederatievlag op een beledigende of slechtbedoelde manier, die in strijd is met de richtlijnen, voorkomt, uit de iTunes App Store te hebben verwijderd." Educatieve apps met de vlag zijn vooralsnog niet verwijderd, volgens Apple "omdat zij geen apps verwijderen die de Confederatievlag voor educatieve of historische doeleinden gebruiken".

Onder de verwijderde games zijn onder meer Civil War: GettysburgCivil War: 1862Civil War: 1863Civil War: 1864 en Ultimate General: Gettysburg - allemaal games die draaien om de Amerikaanse Burgeroorlog. Apple geeft developers wel de kans om de games zo snel mogelijk terug te plaatsen in de App Store, mits zij de Confederatievlag in de spellen verwijderen of door iets anders vervangen. 

Apple bant games met Confederatievlag uit iTunes App Store
Apple bant games met Confederatievlag uit iTunes App Store

De betroffen gamedevelopers zeggen de vlag alleen gebruikt te hebben om historische redenen, en zijn van plan om nieuwe versies van de game met een andere vlag of zonder vlag in te sturen.

Na een schietpartij in een Afro-Amerikaanse kerk in Charleston in de staat South Carolina, ontstond er onlangs weer veel discussie over de vlag, die veelal wordt gezien als een symbool van rascime. De schutter had foto's op internet gezet, waar hij opzichtig met de Confederatievlag poseerde. Verschillende winkelketens, waaronder Amazon, eBay en Walmart verwijderde de vlag daarop uit hun assortiment.

Eerder verwijderde Apple al de I Am Rich-applicatie, een South Park- en een Kama Sutra-applicatie en een marihuana-game uit de iTunes App Store. Ook werd het kritische spelletje Phone Story, een spel over misstanden in de smartphone-industrie, uit de App Store verbannen.

BuzzFeed