Interessant:

Apple schippert met Kama Sutra

nieuws 26 mei 2009 om 08:30

Apple schippert met de Eucalyptus-applicatie (een soort digitale bibliotheek waarin onder meer de Kama Sutra is opgenomen); eerst werd de applicatie geweerd uit de App Store, maar vervolgens stond Apple het toch toe.

De Eucalyptus-applicatie is een e-book reader voor de iPhone, waarmee je in meer dan 20.000 klassieke werken uit de digitale blibliotheek van Project Gutenberg kan zoeken.

Apple weerde de applicatie eerst uit de App Store wegens "ongepaste seksuele inhoud", omdat er ook werken bij zitten als The Kama Sutra of Vatsyayana. Nadat de ontwikkelaar van de applicatie op zijn blog had geklaagd (en daarmee veel internetsupport had gekregen), bedacht Apple zich echter en stond de applicatie toch toe. Eucalyptus is nu beschikbaar voor 10 dollar in de App Store.

Eerder censureerde Apple ook al een boek voor de App Store wegens "aanstootgevende taal". Tevens weerde het bedrijf een South Park-applicatie ("potentieel beledigend") en werd de I Am Rich-applicatie (een applicatie alleen voor de rijken) uit de App Store verwijderd.

MacWorld