Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Consumenteneditie Oculus Rift VR-bril getoond

nieuws 12 juni 2015 om 09:55

Oculus VR, onderdeel van Facebook, heeft de eerste consumenteneditie van de Oculus Rift VR-bril getoond. Voor de VR-headset komen ook speciale controllers, onder de naam Oculus Touch, beschikbaar.

De consumenteneditie van de Oculus Rift VR-bril is erg licht, en kan volgens de ontwikkelaars "gedragen worden als een honkpalpetje". De Rift VR-bril beschikt over een standaard OLED-display (met een resolutie van 1.200 x 1.080 pixels voor elk oog) en optische technologie, waaraan Oculus jaren gewerkt heeft. Ook is de headset voorzien van een tracking-sensor en geintegreerde hoofdtelefoons. Deze laatste zijn echter verwijderbaar, zodat je ook je eigen audioheadset kan gebruiken. In vergelijking met voorgaande prototypes is de VR-bril nu zo ontworpen dat ook brildragers er zonder al te veel ongemak gebruik van kunnen maken.

Consumenteneditie Oculus Rift VR-headset met Oculus Touch-controls
Consumenteneditie Oculus Rift VR-headset met Oculus Touch-controls

De Rift VR-bril komt in eerste instantie met een draadloze Xbox One-controller. Begin 2016 komen echter speciale controllers voor de VR-headset op de markt, onder de naam Oculus Touch. Deze komen apart verkrijgbaar. De officiele release van de consumenteneditie van Oculus Rift VR-headset staat gepland voor begin 2016, de prijs ligt naar verluidt rond de 500 dollar. De geschatte prijs van een Oculus Rift VR-bril inclusief een PC die krachtig genoeg is om er gebruik van te kunnen maken ligt rond de 1.500 dollar.

Facebook kocht Oculus Rift vorig jaar voorá2 miljard dollar (1,5 miljard euro). Het sociale netwerk denkt dat "virtual reality-technologie de komende jaren kan uitgroeien átot een nieuw sociaal en communicatieplatform". Ook andere bedrijven brengen binnenkort VR-headsets op de markt, zoals de HoloLens (Microsoft), de HTC Vive (HTC/Valve) en Project Morpheus (codenaam van VR-project van Sony).

Verder lezen...

- Virtual Reality: neergang en terugkeer

PC Gamer