Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Samsung wil 50 miljoen Galaxy S6-modellen verkopen in 2015

nieuws 21 maart 2015 om 11:52

Volgens analisten wil Samsung dit jaar 50 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 (inclusief de Galaxy S6 edge) verkopen. De toestellen zijn vanaf 10 april te koop.

Analistenbureau CitiBank voorspelde eerder deze maand dat Samsung eind 2015 ongeveer 46 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 (inclusief de Galaxy S6 edge) zou hebben verkocht. Volgens nieuwe schattingen kan dit aantal echter oplopen tot 50 miljoen. De Taiwanese marktonderzoeker DRAMeXchange / TrendForce verwacht dat Samsung in het tweede kwartaal van 2015 (april - juni) meer dan 22 miljoen Galaxy S6-modellen verkoopt, gevolgd door 16 miljoen in het derde kwartaal (juli - september) en 12 miljoen in het vierde kwartaal (oktober - december).

Verschillende analisten voorspelden eerder dat Samsung door de complexe fabricage van het gebogen display problemen krijgt met de levering van de Galaxy S6 edge. De fabricage van dit gebogen display zou bijzonder kostbaar, tijdrovend en materiaalverspillend zijn.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 edge zijn vanaf 10 april in Nederland te koop voor prijzen vanaf respectievelijk € 699,- en € 849,-. Het zijn de eerste Galaxy-modellen met een behuizing die volledig van metaal en glas is vervaardigd en met een nieuwe octa-core Samsung Exynos 7 Octa 7420-processor.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

PhoneArena