Interessant:

DDR4 RAM voor Samsung Galaxy S6

nieuws 10 februari 2015 om 15:07

De LG G Flex 2 is de eerste smartphone met DDR4 RAM-werkgeheugen, maar binnenkort komt daar waarschijnlijk de Samsung Galaxy S6 bij. Dat blijkt uit opmerkingen van de directeur van Samsung Semiconductor.

De LG G Flex 2, die begin dit jaar op de CES 2015 is aangekondigd en nog in Nederland moet verschijnen, is de eerste smartphone met DDR4 RAM-werkgeheugen (in combinatie met een Snapdragon 810-processor). De ontwikkelaar van dit werkgeheugen, SK Hynix, claimt dat DDR4 RAM de verwerkingscapaciteit van DDR3 RAM verdubbelt, met minder voltage en een efficienter stroomverbruik. De Qualcomm Snapdragon 810-processor krijgt verder binnenkort mogelijk een update geven in verband met oververhittingsproblemen, waarover onder meer Samsung veel klachten heeft.

Samsung kondigde onlangs aan dat haar nieuwe vlaggenschipmodellen van dit jaar ook zullen worden voorzien van DDR4 RAM. Het eerste model wordt zo goed als zeker de Samsung Galaxy S6 (met waarschijnlijk 3GB DDR4 RAM), die volgende maand wordt aangekondigd. Volgens marktonderzoeksbureau IHS is de verwachting dat de DDR4-chip volgend jaar in 36 procent van de nieuwe smartphones zal worden toegepast.

Verder lezen...

Samsung Galaxy S6: alle geruchten op een rij

Naschrift: de Samsung Galaxy S6 is 1 maart 2015 officieel aangekondigd.

Samsung Galaxy S6 (concept, via BGR.com)
Samsung Galaxy S6 (concept, via BGR.com)

PhoneArena