Interessant:

Qualcomm Snapdragon 810-chip krijgt update

nieuws 27 januari 2015 om 09:37

Naar verluidt gaat Qualcomm haar huidige 64-bit Qualcomm Snapdragon 810-processor een update geven in verband met oververhittingsproblemen, waarover onder meer Samsung veel klachten heeft.

LG was de eerste die met de LG G Flex 2 een smartphone aankondigde met de Qualcomm Snapdragon 810-processor. LG meldde er toen bij dat "het rond de warmte-uitstoot van de chip kon werken", wat erop wijst dat de chip te maken kan hebben met oververhittingsproblemen.

Samsung wil de Snapdragon 810-processor mogelijk ook gebruiken voor haar nog aan te kondigen Samsung Galaxy S6, ten faveure van haar eigen Exynos CPU. Samsung zet daartoe wel druk op Qualcomm om de warmteproblemen met de chip te verminderen, waardoor Qualcomm de Snapdragon 810-chip binnenkort waarschijnlijk een update geeft.

Intussen deelt LG een steek uit naar concurrent Samsung met de opmerking "dat het niet alleen gaat om de processor, maar ook op de manier waarop een toestel is ontworpen om de warmte af te voeren". LG zegt dat de G Flex 2 "is ontworpen met de Snapdragon 810-processor in het achterhoofd, zodat de warmteuitstoot geoptimaliseerd is".

Naar verwachting wordt de Samsung Galaxy S6 begin maart, op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona, officieel geintroduceerd.

PhoneArena