Interessant:

Yo-Kai Watch: nieuwste rage uit Japan

nieuws 22 januari 2015 om 15:48

Yo-Kai Watch, een role playing-game voor de Nintendo 3DS, is momenteel ongekend populair in Japan. Daarnaast worden ook aanvullende Yokai Watch-accessoires, zoals een speelgoedhorloge en speelgoedtablet, enorm goed verkocht.

Bandai-Namco, de ontwikkelaar van de Yo-Kai Watch-game kan de enorme vraag naar de Yo-Kai Watch-producten in Japan amper bijbenen, waardoor consumenten veelal op een wachtlijst komen.áYo-Kai Watcháis een role playing-spelletje voor de Nintendo 3DS, ontwikkeld door de Japanse gamedeveloper Level-5. Dankzij een bijbehorende anime-televisie is het spel enorm populair bij kinderen op de basisschool en in de brugklas. Het spel vertelt het verhaal van een jonge scholier die een 'Yo-Kai Watch', een speciaal horloge waarmee hij geesten kan detecteren en oproepen, verwerft.

Yo-Kai Watch
Yo-Kai Watch

Het succes van de game is mede te danken aan een plastic speelgoed-uitvoering van de Yo-Kai Watch uit de game. Met dit horloge kan de gebruiker het spel naspelen door speciale 'medailles' (flippo-achtige informatiedragers met de naam Yo-Kai Medals) in het toestel te steken en zo dezelfde spannende muziek op te roepen als te horen is wanneer de hoofdpersoon uit de tekenfilm een geest oproept.

Ook andere accessoires, zoals een speelgoed-tablet met de nogal omslachtige naamáYo-Kai Watch Yo-Kai Pad, zijn uitverkocht in Japan. Met deze 'tablet' kan je overigens, net als met het horloge, niet veel meer danáYo-Kai Medals afspelen.

Yo-Kai Watch Yo-Kai Pad
Yo-Kai Watch Yo-Kai Pad

Siliconera