Interessant:

Atari Lynx viert 25ste verjaardag

nieuws 14 oktober 2014 om 09:06

De Atari Lynx, de eerste gameheld met een kleurendisplay, viert deze week haar 25ste verjaardag. Ondanks de voor haar tijd vooruitstrevende technologie, werd de Lynx nooit een succes.

De Atari Lynx - voor het eerst getoond op de CES 1989 onder de naam Portable Color Entertainment System -áwerd in oktober 1989 geintroduceerd en voor die tijd was het een extreem geavanceerde gamehandheld. Het was niet alleen de eerste handheld met een kleurendisplay, het was ook de eerste handheld met een 16-bit processor. De concurrerende Nintendo Game Boy en Sega Game Gear beschikten over een 8-bit processor.

In onze huidige ogen zijn de afmetingen van de Lynx verre van compact en daarnaast is het 3,5-inch LCD-display bijzonder lastig te zien. Verder maakt het systeem gebruik van maar liefst zes AA-batterijen, die slechts tussen de 4 en 5 uur meegaan, waardoor het systeem niet echt 'portable' is te noemen. Bijzonder aan de Lynx was dat je hem kon omdraaien, zodat het systeem kon worden aangepast aan linkshandigen.

De Atari Lynx werd nooit een succes door een gebrek aan games, en vooral door de concurrentie van de Nintendo Game Boy (die dit jaar eveneens haar 25ste verjaardag vierde). Dat systeem was technisch interferieur, maar was wel compacter, bood een langere batterijduur en er waren veel meer games voor beschikbaar.

Atari Lynx viert 25ste verjaardag.
Atari Lynx viert 25ste verjaardag.

TrustedReviews