Interessant:

Polar introduceert M400 GPS-horloge

nieuws 14 oktober 2014 om 11:45

Polar introduceert de Polar M400, een waterbestendig GPS-sporthorloge, die dankzij ingebouwde GPS, activity tracker en Bluetooth Smart-ondersteuning zeer geschikt is voor sportieve gebruikers.

De Polar M400 helpt je het effect van je dagelijkse (trainings)keuzes te begrijpen en laat je zien hoe elke kleine verandering het verschil kan maken. Hij houdt 24/7 je dagelijkse activiteit en je slaapduur- en kwaliteit in de gaten. Naast het bijhouden van de afgelegde afstand, verbrande calorieën, het aantal stappen en de status van het behalen van je activiteitendoel, waarschuwt hij je ook wanneer het tijd is om te staan en te bewegen om langere periodes van inactiviteit te onderbreken. Op het display van de M400 zie je een activiteitsbalk, die gedurende de dag vol loopt en aangeeft hoe ver je verwijderd bent van het behalen van je dagelijkse doel.

Polar M400 GPS-sporthorloge
Polar M400 GPS-sporthorloge

De M400 registreert je snelheid, tempo, afstand, route en hoogte met de ingebouwde GPS-ontvanger. Naast deze gegevens en de uitgebreide activity tracking mogelijkheden, heeft de Polar M400 vele unieke Smart Coaching hartslagfuncties om je training te verbeteren en doelen te behalen. Op basis van je hartslaggegevens (die gemeten kunnen worden met de optionele Polar H7 Bluetooth Smart hartslagsensor) begeleidt de M400 je om je doelen, die je vooraf hebt ingesteld, te behalen. Hij laat je weten wanneer je moet versnellen of wanneer je het rustiger aan moet doen. Aan het einde van elke trainingssessie toont hij het effect van je training, zodat je weet wat je hebt bereikt en wat voor effect je training op je lichaam heeft gehad. Ook kun je gerust nieuwe routes proberen: met de Back-to-Start functie brengt hij je altijd weer terug naar huis via de kortst mogelijke route.

Alle trainingsgegevens worden automatisch en draadloos gesynchroniseerd - via Bluetooth Smart - naar de mobiele app Polar Flow op je smartphone en de webservice Polar Flow, waar al je afgeronde en aankomende trainingen worden weergegeven in je trainingsdagboek. Met de Polar Flow app en webservice plan en analyseer je elk detail van je dagelijkse activiteit, je slaappatroon en je training. Deze online tool helpt je een beter inzicht in je dagelijkse activiteit en trainingsprestaties te krijgen.

De Polar M400 is medio oktober 2014 verkrijgbaar (in het zwart of wit) voor een adviesverkoopprijs van € 159,95. Het model komt ook inclusief de H7 Bluetooth Smart hartslagsensor voor € 199,95.

Polar M400 GPS-sporthorloge
Polar M400 GPS-sporthorloge

portablegear.nl