Interessant:

Ouders sporen hun onwetende kroost via GSM op

nieuws 15 januari 2004 om 23:58

Veel tieners zien hun mobiele telefoon als de manier om ongestoord en zonder bemoeienis van hun ouders te communiceren. Als ouders bellen met de vraag waar zoonlief uithangt, kan hij makkelijk zeggen dat hij bij een vriend is, terwijl hij in de kroeg zit.

Dat kan nu niet meer. Het is nu namelijk mogelijk om kinderen 24 uur per dag op te sporen via hun geliefde mobieltje. Het enige wat ouders nodig hebben is een mobiele telefoon, een reguliere telefoon of Internet. Kinderen zullen geen idee hebben dat ouders hen via hun GSM volgen.

Het systeem werkt via positiebepaling via GSM en is veel goedkoper dan eerdere satelliet GPS diensten. De kinderen moeten eenmalig toestemming geven om gevolgd te worden, daarna worden zij buiten hun medeweten om voortdurend in de gaten gehouden.

Het systeem werkt als volgt, ouders kunnen op elk willekeurig moment van de dag de locatie van hun kroost opvragen. Via een SMS'je worden de ouders geïnformeerd. Verder kunnen ouders ook SMS'jes krijgen als hun kinderen ergens komen waar ze niet horen te komen. Tot slot, kunnen ouders er ook voor kiezen om bijvoorbeeld elk halfuur geïnformeerd te worden over de plek van hun kind. Ook in gebouwen zijn kinderen niet langer veilig voor hun ouders.

Binnenkort gaat de dienst van start in Engeland. Eenmalige aanmeldkosten zijn 75 euro, elk ontvangen SMS'je kost dertig eurocent.

The Advertiser