Interessant:

Anti-MP3koorts slaat over op Engeland

nieuws 15 januari 2004 om 23:56

Tot nu waande we ons altijd veilig in de Lage Landen voor anti MP3 en anti KaZaA rechtszaken. Maar het lijkt nou toch akelig dichtbij te komen, aan de andere kant van de Noordzee doemen Amerikaanse praktijken aan de horizon op.

De Britse MP3 waakhond, British Phongraphic Industry (BPI), liet weten wel wat te zien in de ongekend harde aanpak van file sharing in Amerika.

De BPI wil allereerst duidelijk maken dat het gebruik van KaZaA en andere P2P programma's onwettig is en gelijk staat aan diefstal. Vooral kinderen zouden het meer dan normaal vinden om MP3's te downloaden.

Britse volksvertegenwoordigers lieten gelijk weten dat ze het niet eens zijn met deze plannen. De BPI moet allereerst richten op handelaren in illegale CD's, DVD's en MP3 grootverbruikers. De individuele downloader moet voorlopig met rust gelaten worden.

De discussie over het aanpakken van MP3 gebruik zou volgens experts al genoeg zijn om het tegen te gaan. En met de komst van steeds meer legale MP3 diensten naar Europa, zijn er voldoende alternatieven en weinig smoesjes meer. Nederland verwacht ook veel van de komst van Apple's iTunes Music Store, de best verkopende MP3 winkel van het moment.

Vooralsnog lijkt Europa vrijgewaard te blijven van de MP3 heksenjacht, de vraag is voor hoe lang nog.

The Register