Interessant:

iStick: USB-stick met Lightning-connector

nieuws 9 september 2014 om 14:56

Het bedrijf Sanho Corporation heeft deze week op de IFA 2014 de iStick geintroduceerd. De iStick is een USB-stick die ook is voorzien van een Lightning-connector, waarmee hij is te koppelen aan recente iPhone- en iPad-modellen.

Dankzij de combinatie van een reguliere USB (2.0)-aansluiting en een Lightning-connector (met officieel Apple MiFi-certificaat) is het mogelijk om snel en eenvoudig data uit te wisselen tussen computers en recente iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen, zonder dat synchronisatie is benodigd. (Apple rust haar nieuwe modellen sinds de introductie van de iPhone 5 uit met een merkgebonden Lightning-connector). Sanho Corporation kon het product ontwikkelen dankzij crowdfunding: via een Kickstarter-actie werd maar liefst 1,1 miljoen dollar opgehaald voor de ontwikkeling van de speciale USB-stick (terwijl het aanvankelijke doel was om 100.000 dollar op te halen).

Daniel Chin, oprichter en CEO van Sanho Corporation, vertelt: "We zijn erg enthousiast over de overweldigende respons op iStick via Kickstarter. Niet alleen hebben wij zo de nodige financiering gekregen, maar ook waardevolle feedback, ideeen en suggesties die ons in staat stelde om een beter product te creeren en eerder dan verwacht naar de markt te brengen. De iStick moet voor de vakantiedagen aan het eind van het jaar in de winkels liggen en is ongetwijfeld een uitstekend cadeau voor liefhebbers van iOS-apparaten".

De iStick komt naar verwachting aankomende september op de markt in uitvoeringen van 8GB (€ 84,95), 16GB (€ 99,95), 32GB (€ 139,95), 64GB (€ 199,95) en 128GB (€ 359,95).

iStick: USB Flash Drive met Lightning Connector
iStick: USB Flash Drive met Lightning Connector

iStick