Interessant:

Microsoft Surface Mini geannuleerd

nieuws 24 juli 2014 om 10:18

Microsoft heeft de ontwikkeling van de 8-inch Microsoft Surface Mini-tablet (voorlopig) geannuleerd. De kleinere Surface-tablet zou zich niet genoeg onderscheiden van de concurrentie.

De verwachting was dat Microsoft de Surface Mini afgelopen mei zou aankondigen, maar toen onthulde de softwaregigant alleen de Microsoft Surface Pro 3 (een 12-inch Windows 8.1-tablet). De Surface Mini lijkt nu voorlopig helemaal geannuleerd, omdat in in het laatste kwartaalrapport van Microsot staat te lezen: "Naar aanleiding van van de kosten die dit jaar gemaakt zijn naar aanleiding van een transitie naar een nieuwe generatie toestellen, zijn er veranderingen gemaakt in de Surface-inventaris en is er de beslissing genomen geen nieuwe formfactor te introduceren".

Dit betekent dus dat er voorlopig geen Surface Mini op de markt komt. Microsoft-topmannen Satya Nadella en Stephen Elop (ex-Nokia) zeiden al eerder dat de Surface Mini niet onderscheidend genoeg was van de concurrentie. Volgens eerdere geruchten zou de Surface Mini beschikken over een 8-inch display, een ARM-processor en Windows 8.1 RT met verregaande OneNote-integratie.

Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT

TrustedReviews