Interessant:

64-bits chips voor Android-smartphones in de maak

nieuws 3 december 2013 om 13:31

Naar verluidt werken chipfabrikanten Qualcomm, NVIDIA en Broadcom elk aan een eigen nieuwe 64-bit processor voor Android-smartphones. De nieuwe chipsets zouden zijn opgenomen in de roadmaps voor 2014 van de bedrijven.

Apple introduceerde afgelopen september als eerste een smartphone met een 64-bit processor: de iPhone 5S (die beschikt over de nieuwe dual-core Apple A7-chipset). De andere chipfabrikanten willen niet achterblijven, zeker omdat de fabrikanten van Android-smartphones elkaar voortdurend proberen af te troeven wat betreft specificaties en zij zeker niet lang bij Apple willen achterblijven. Volgens de geruchten zullen Qualcomm, NVIDIA en Broadcom elk begin 2014 een eigen (quad-core) 64-chip processor presenteren, welke later dat jaar in smartphones zullen worden gebruikt.

Een 64-bit processor betekent overigens niet per definitie betere prestaties: Google zou eerst nog een 64-bit versie van Android moeten maken om daadwerkelijk tot snellere prestaties te komen. Wel ondersteunt een 64-bit processor 4GB RAM (of meer), en meer werkgeheugen betekent meestal ook een sneller toestel.

Volgens de geruchten ontwikkelt ook Samsung een eigen nieuwe 64-bit chip voor de Samsung Galaxy S5.

Qualcomm Snapdragon-processor
Qualcomm Snapdragon-processor

Unwired View