Interessant:

Toki Tori 2 geannuleerd voor iPhone en iPad

nieuws 25 oktober 2013 om 10:08

De Nederlandse gameontwikkelaar Two Tribes heeft haar platform-puzzelgame Toki Toki 2 geannuleerd voor de iPhone en iPad. De game verscheen eerder wel voor Steam en de Nintendo Wii U.

De originele Toki Tori-game verscheen in 2001 voor de Game Boy Color: in 2009 volgde een bijzonder succesvolle remake voor de iPhone. Eind 2011 maakte Two Tribes bekend Toki Tori 2 in ontwikkeling te hebben. Na herhaaldelijke malen te zijn uitgesteld verscheen het spel met het gele kuiken in de hoofdrol in 2013 eindelijk voor downloadplatform Steam (voor PC en Mac) en als download in de eShop voor de Nintendo Wii U.

Two Tribes had het plan om de game ook voor iOS (iPhone en iPad) en Android uit te brengen, maar dat plan gaat nu niet door "omdat het spel niet goed genoeg werkt met touch-controls". De beslissing om de game voor de populaire mobiele besturingssystemen te annuleren betekent mogelijk een behoorlijke strop voor Two Tribes, omdat dit juist de platformen zijn waarop een grote afzet kan worden behaald.

Toki Tori 2: geannuleerd voor iPhone en iPad
Toki Tori 2: geannuleerd voor iPhone en iPad

TouchArcade