Interessant:

iPhone 5S benchmarks overtreffen Galaxy S4 en HTC One

nieuws 28 september 2013 om 12:34

Verschillende benchmarks van de nieuwe iPhone 5S zijn bijzonder indrukwekkend: het toestel overtreft niet alleen de iPhone 5C en iPhone 5S, maar ook concurrenten als de Samsung Galaxy S4 en de HTC One.

De iPhone 5S is het eerste iPhone-model met de nieuwe 64-bit Apple A7-processor en een zogenaamde M7-coprocessor. Website iFixit, die de 5S uitelkaar schroefde, ontdekte dat de A7 een 1,3GHz dual-processor bevat met een ARM v8-chipset. Volgens Apple is de A7-processor twee zo snel als de voorgaande Apple A6-processor en volgens iFixit is dat vooral te danken aan de vervanging van de gedateerde ARM v7-chipset door de ARM v8-chipset. De nieuwe iPhone 5C beschikt nog altijd over de 'verouderde' A6-processor.

In de meeste benchmarktests blijkt de iPhone 5S twee keer zo snel als de iPhone 5C, wat niet verrassend is, aangezien Apple zelf beweert dat de processor twee zo snel is. Opmerkelijk is wel dat de 5C trager is dan de originele iPhone 5, terwijl de toestellen dezelfde processor hebben. Ook in de zogenaamde Geekbench-test was de iPhone 5S twee keer zo snel als de iPhone 5C en was de originele iPhone 5 10 procent sneller als de nieuwe 5C. De iPhone 5S was daarnaast zes keer sneller dan de iPhone 4S.

In dezelfde Geekbench-test behaalde de iPhone 5S een 'Geekbench 3 Multi-Core score' die 33 procent hoger was dan van de Samsung Galaxy S4 en 65 hoger dan van de HTC One. In de 'Geekbench 3 Single-Core' test was de score van de 5S twee zo hoog als van de twee concurrerende Android-smartphones. Dat is opmerkelijk, omdat de toestellen van Samsung en HTC zijn uitgerust met een quad-core processor. De single-core score van de Galaxy S4 was verder vrijwel identiek aan die van de iPhone 5C, maar in de multi-core test was de Galaxy S4 wel 58 procent sneller dan de iPhone 5C.

In een andere benchmarktest, de zogenaamde Sunspider Javascript-test (waarin lage scores het beste zijn) blonk de iPhone 5S ook uit. Het toestel complementeerde de test in 454 milliseconden, de iPhone 5 deed er 708 milliseconden over (en was daarmee 1 procent sneller dan de iPhone 5C). De iPhone 5S was in deze test 3,5 keer sneller dan de iPhone 4S. Tot slot waren in de Sunspider-test zowel de 5S en 5C sneller dan de Galaxy S4 en de HTC One.

iPhone 5S
iPhone 5S

MacWorld