Interessant:

Fairphone: verantwoorde smartphone

nieuws 8 juli 2013 om 14:04

Met bijna 11.000 verkochte exemplaren gaat het goed mer Fairphone, een Nederlandse smartphonebouwer, met een verantwoord smartphone-alternatief.

In de Fairphone worden mineralen uit conflictvrije, gecertificeerde mijnen verwerkt en tijdens het productieproces wordt gestreefd naar het naleven van goede arbeidsomstandigheden en milieunormen. Op 4 juni, na 5.000 verkochte exemplaren, is de productie van de Fairphone gestart. Iets meer dan een maand later staat de teller reeds op 11.000 verkochte exemplaren. In eerste instantie zullen er 20.000 Fairphones beschikbaar zijn.

Fairphone
Fairphone

"5.000 mensen die 325 euro neertellen voor een telefoon die ze nog niet eens zelf hebben kunnen vasthouden: dat betekent dat het hier om meer gaat dan alleen een telefoon", aldus Bas van Abel, oprichter en CEO van Fairphone. "Mensen investeren in verandering. Daarmee laten ze zien dat je samen in staat bent complexe productieketens inzichtelijk te maken en de wijze waarop producten tot stand komen te veranderen."

De eerste toestellen van Fairphone bevatten conflictvrij tin en tantaal uit de Democratische Republiek Congo. Ze worden in elkaar gezet in een fabriek waar de arbeiders dankzij een speciaal opgericht fonds verzekerd zijn van een fatsoenlijk loon.

De Fairphone draait op Android 4.2 Jelly Bean en heeft een 4,3 inch qHD scherm. Met de 8 megapixel camera schiet je scherpe foto's en de frontcamera van 1,3 megapixel stelt je in staat om te videobellen of te skypen. De telefoon draait op een quadcore Mediatek 6589 chipset en heeft 16 GB intern geheugen. De prijs is 325 euro inclusief BTW.

portablegear.nl