Interessant:

N Gage spellen nu ook te spelen op Siemens X1

nieuws 11 november 2003 om 19:23

Sinds zijn lancering, is de N-Gage veel in het nieuws geweest. De N-Gage wordt goedkoop aangeboden in Nederland, Nokia hoopt zijn geld te verdienen aan de verkoop van de spelletjes. Hackers lijken Nokia's strategie in de war te brengen.

Een hackersgroep is er namelijk in geslaagd de beveiliging van de N-Gage spelletjes te kraken. Hierdoor kunnen de N-Gage spelletjes ook op andere mobiele handsets gespeeld worden. De hackers hebben al succesvol Nokia games gespeeld op de Siemens X1. Experts verwachten dat N-Gage spellen nu op alle Symbian telefoons zullen kunnen draaien, zoals de Sendo X Smartphone en de SonyEricsson P900.

Dit heeft twee gevolgen voor Nokia, enerzijds zullen ze minder N-Gage toestellen verkopen, dat zal flinke financiële verliezen met zich meebrengen. Nederland is een van de weinige landen waar de N-Gage gratis is bij een abonnement, in andere landen stelde Nokia minimun verkoopprijzen op voor de N-Gage. En anderzijds, zullen andere fabrikanten kunnen profiteren van de research and development van Nokia, zonder er iets voor te betalen.

Nokia heeft nog niet gereageerd op het nieuws, maar het komt de Finnen zeer ongelegen. Al was het maar omdat Nokia veel verwachtte van de N-Gage en nu al blijkt dat de verkopen tegenvallen.

WebWereld