Interessant:

Internetters laten legale MP3 diensten links liggen

nieuws 11 november 2003 om 19:20

De komst van legale MP3 betaaldiensten zou in theorie een einde moeten maken aan de illegale p2p diensten als KaZaA. Een van de KaZaA varianten, Limewire, heeft een onderzoek naar zijn aantal gebruikers.

Limewire zegt geen daling te zien in het aantal downloads via zijn p2p-dienst. Limewire werkt op het Gnutella netwerk, de tegenhanger van het KaZaA netwerk.

De topman van Limewire, Bildson, verklaarde dat de muziekindustrie zelf de MP3 ellende over zich heeft afgeroepen. Door niet mee te werken aan de opzet van creatieve en vooruitstrevende MP3 diensten, krijgen commerciele diensten als iTunes en Napster teveel macht.

Bildson vindt de diensten veel te duur, met negentig eurocent per nummer zullen ze nooit winstgevend worden. Volgens de Limewire topman zullen consumenten nooit bereid zijn meer dan twintig eurocent te betalen voor een MP3'tje. Eigenlijk vindt Bildson vijf eurocent een reele prijs. Zolang legale MP3's duurder zijn, blijven internetters downloaden via KaZaA en Limewire.

In Nederland komen ook steeds meer legale MP3 betaaldiensten van de grond, Chello, Tiscalli en Yeahronimo zijn de bekendste.

WebWereld