Interessant:

Toshiba introduceert Excite Pro, Excite Write, Excite Pure

nieuws 5 juni 2013 om 10:18

Toshiba introduceert een nieuwe serie Excite-tablets van 10,1-inch in drie verschillende versies. De Toshiba Excite Pure, Excite Pro en Excite Write draaien allen op Android 4.2 en zijn beschikbaar met een optioneel†Toshiba Keyboard Cover.

Alle versies hebben een mooie zilveren afwerking met een stippenpatroon in reliŽf voor een steviger grip. Alle tablets zijn slechts 10,5 millimeter dun en wegen nauwelijks meer dan 600 gram. In combinatie met de optionele tablethoes met ingebouwd Bluetooth-toetsenbord is het totale gewicht slechts 1,1 kilogram. Alle nieuwe Excite-tablets zijn voorzien van een groot capacitief scherm van 10,1-inch met een beeldverhouding van 16:10 en ondersteuning van touchscreenbediening met tien vingers. De Excite Write is ook voorzien van Corning Gorilla Glass 2 dat het scherm extra beschermt tegen krassen en stoten. De accu van de nieuwe Excite-tablets gaat gemiddeld maar liefst 9,5 uur mee na ťťn keer opladen.

Naast deze gemeenschappelijke kenmerken beschikken de verschillende versies binnen het Toshiba Excite-assortiment alle over hun eigen specifieke functies, bedoeld om meer te halen uit specifieke gebruikstoepassingen. De Excite Pro en Write zijn voorzien van de nieuwste NVIDIA Tegra 4 Quad-Core-processor en bieden een optimale balans tussen multitaskingprestaties, sublieme graphics en efficiŽnte kracht. Om de multimediabeleving nog verder te verbeteren, leveren de Excite Pro en Write prima audioprestaties met twee ingebouwde Harman Kardon-luidsprekers en DTS-software voor geluidsverbetering.

Toshiba Excite Pro met optioneel†Toshiba Keyboard Cover
Toshiba Excite Pro met optioneel†Toshiba Keyboard Cover

Verder biedt de Excite Write ook de nieuwe Toshiba-digitizerfunctie voor tablets en wordt deze versie geleverd met een speciale digitizerpen voor snelle en intuÔtieve invoer en de Toshiba TruNote-set toepassingen voor handschriftherkenning. Met de digitizerpen is het alsof je met een gewone pen op papier schrijft. Gebruikers kunnen met de innovatieve, door Toshiba ontwikkelde functies schetsen, notities en krabbels op het scherm maken en de invoer real-time laten digitaliseren, zodat deze kan worden bewerkt in de meeste gangbare Office-toepassingen. Met TruNote kan je ook in documenten zoeken door eenvoudig met de hand te schrijven. De TruCapture-functie is zeer handig om inhoud van een whiteboard of flip-over te kopiŽren via de webcam en deze digitaal op te slaan op de tablet.†

Toshiba Excite Write
Toshiba Excite Write

De Excite Pure biedt de functionaliteit van een all-round tablet. Dankzij de NVIDIA Tegra 3-processor krijgen gebruikers geoptimaliseerde prestaties voor websurfen, video-opname en -weergave en games, waaronder ondersteuning van 3D-games en aansluitmogelijkheden voor populaire spelcomputers en gamecontrollers. Alle versies van de nieuwe Excite-tablets beschikken over een groot aantal nuttige functies, waaronder Toshiba's Resolution+-toolset dat video-inhoud verbetert door kleur, contrast en details aan de randen te verbeteren en ruis te verminderen. De Excite Pro- en Write-modellen beschikken ook over 3D-kleurbeheer en textuurverbetering voor mobiele apparaten. Aanvullende software omvat ThinkFree Office Mobile voor Android met productiviteitstoepassingen en diverse hulpprogramma's voor audioverbetering. Daarnaast beschikken de Pro- en Write-versie over een reeks connectiviteitsfuncties, waaronder WiFi Certified Miracast, dat gebruikers in staat stelt inhoud draadloos van de tablet naar een grote tv te verzenden. Er is ook een directe koppeling met de Google Play-winkel, met toegang tot meer dan 700.000 toepassingen die kunnen worden gedownload. † †

De nieuwe Toshiba Excite-tablets zijn naar verwachting leverbaar vanaf eind juni, tegen een adviesprijs vanaf Ä 299,-.

portablegear.nl