Interessant:

Samsung Galaxy S4 Active officieel aangekondigd

nieuws 5 juni 2013 om 10:48

Samsung heeft, eerder dan verwacht, officieel de Samsung Galaxy S4 Active aangekondigd. De S4 Active is een robuuste en waterbestendige uitvoering van de originele S4.

De Samsung Galaxy S4 Active (i9295) biedt bescherming tegen stof en water. De smartphone is gekwalificeerd met IP67, de hoogste standaard qua bescherming voor smartphones. Daardoor kun je je smartphone gerust meenemen naar het strand of een mountainbiketocht. Het binnenwerk is volledig afgesloten, zodat stof niet binnendringt. De smartphone is ook waterbestendig tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal dertig minuten. Daardoor kun je onderwaterfoto's maken in de zee. De waterbestendige koptelefoon-aansluiting zorgt ervoor dat je probleemloos in het water naar muziek kan luisteren.

De Galaxy S4 Active heeft een 8-megapixel camera aan de achterzijde, zodat je al je ervaringen haarscherp kunt vastleggen (de originele Galaxy S4 heeft een 13-megapixel camera). Met de unieke 'Aqua Mode' kun je ook onder water foto's maken. Ook handig: de volumeknop aan de zijkant kun je gebruiken om snel  een foto te maken. Als je de volumeknop langer indrukt, transformeert de camera in een krachtige LED-zaklamp. Met een 2.600 mAh accu en een 1,9GHz quad-core processor, biedt de S4 Active de kracht, snelheid en uithoudingsvermogen die jij nodig hebt. Het 5-inch Full HD TFT LCD scherm (de originele Galaxy S4 heeft een SuperAMOLED-display) is dankzij 'Glove Touch' goed met handschoenen aan te bedienen.

Samsung Galaxy S4 Active (i9295)
Samsung Galaxy S4 Active (i9295)

De Galaxy S4 Active heeft meerdere functies, bekend van de orignele S4, die je een hoop tijd besparen. Zo bedien je met 'Smart Pause' het scherm met je ogen. Als je een video kijkt, wordt het beeld automatisch gepauzeerd zodra je even wegkijkt. En als je je ogen weer richt op het scherm gaat de video vanzelf verder. Met 'Air View' hoef je enkel je vinger bóven de content te houden en je krijgt een preview te zien van je e-mail, fotogalerij, video of aantekening. Via 'Air Gesture' kun je met een simpele handbeweging een nieuw muzieknummer opzetten, door een webpagina scrollen of een gesprek aannemen. De functie 'S Health' helpt je ten slotte om je gezondheid op peil te houden. Samen met 'S Health Accessory' houd je bijvoorbeeld je hartslag, gewicht en slaapgedrag bij.

De Samsung Galaxy S4 Active in Urban Grey is vanaf de zomer in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 649,-. Eerder breidde Samsung de S4-serie uit met de Galaxy S4 mini.

portablegear.nl