Interessant:

Sony Xperia ZR (waterbestendige smartphone) geintroduceerd

nieuws 13 mei 2013 om 11:35

Sony introduceert de Sony Xperia ZR, een waterbestendige smartphone met een 4,6-inch HD Reality Display, Android 4.1 Jelly Bean en een 13-megapixel camera.

De Sony Xperia ZR lijkt bijzonder veel op de voorgaande Xperia Z, maar heeft een kleiner display (4,6-inch in plaats van 5-inch) en een iets betere IP-certificatie (IP55/58 in plaats van IP55/57). De Xperia ZR is tot 30 minuten lang in 1,5 meter diep (zoet) water te gebruiken. Het toestel heeft een helder 4,6-inch HD Reality Display met de Mobile BRAVIA Engine 2-beeldprocessor en het zogenaamde 'OptiContrast'-paneel, dat reflecties reduceert en ook voor goede kijkhoeken zorgt in helder zonlicht.

De Xperia ZR beschikt verder over Android 4.1 Jelly Bean, een quad-core processor en een 13,1-megapixel camera met Sony's Exmor ES-sensor. Video's zijn in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen en de STAMINA Modus zorgt voor een langere accuduur door automatisch veeleisende apps af te sluiten zodra het scherm inactief is. Sony's WALKMAN-app (met Facebook-integratie) is voorgeinstalleerd op de Xperia ZR: hiermee heb je snel online en offline toegang tot je multimedia. Tot slot ondersteunt het toestel 3G/HSDPA, 4G/LTE, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, WiFi-Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, aGPS, NFC, een frontcamera/webcam en FM-radio.

DeáSony Xperia ZRáis vanaf het derde kwartaal van 2013 beschikbaar in het zwart, wit, roze of lichtblauw ('mint'). De prijs is nog onbekend.

Sony Xperia ZR
Sony Xperia ZR

Sony Mobile Blog