Interessant:

Nieuwe PlayMemories Camera Apps voor NEX-5R en NEX-6

nieuws 16 april 2013 om 13:57

Sony introduceert twee nieuwe, gebruiksvriendelijke PlayMemories Camera-apps die nieuwe creatieve functies bieden voor de NEX-5R- of NEX-6-camera met verwisselbare objectieven.

Met deze twee apps (Light Shaft en Motion Shot), verkrijgbaar via www.sony.net/pmca, kunnen in één oogwenk een grote reeks foto-effecten op de camera worden gecreëerd  Er is geen speciale pc-software of kennis van fotobewerking voor nodig.

Light Shaft transformeert normaal uitziende landschappen, stranden en luchten met een inspirerende uitbarsting van lichtstralen, zoals een zon die spectaculair door het wolkendek breekt. Positioneer de lichtbron en kies een effect: Ray, Star, Flare of Beam. Pas daarna de hoek, de intensiteit, de lengte en het aantal stralen naar wens aan, van subtiel tot extreem. Een kopie van de oorspronkelijke foto wordt automatisch met de bewerkte versie opgeslagen.

Motion Shot legt het bewegende onderwerp met een snel salvo van opnamen vast en combineert elke fractie van de beweging in een enkel beeld. Druk op de sluiterknop en volg de razendsnelle actie van een snowboardstunt of een polsstoksprong. Bevries de schoonheid van wilde vogels die op een meer neerstrijken. Of amuseer je met actieopnamen van vrienden, familieleden of huisdieren in beweging. Verfijn elke foto door de lengte van de opeenvolging, het eerste en het laatste frame en fade-in of fade-out te kiezen. De oorspronkelijke reeks continu opnamen wordt samen met de samengestelde foto opgeslagen.

Het aantal PlayMemories Camera Apps van Sony neemt snel toe: je kan ermee de mogelijkheden van je NEX-camera uitbreiden met apps om het toestel te controleren, afbeeldingen te beheren en professioneel ogende effecten te scheppen. Je kunt eenvoudig rechtstreeks (via WiFi of een aangesloten PC) met je NEX-5R of NEX-6 camera nieuwe apps aanschaffen. 

De nieuwe PlayMemories Camera Apps voor de NEX-5R en NEX-6 zijn nu in Europa beschikbaar.

Sony NEX-6
Sony NEX-6

portablegear.nl