Interessant:

Apple werkt aan MacBook Tablet

nieuws 8 april 2013 om 13:01

Apple werkt aan een hybride notebook-tablet: dat blijkt uit uitgelekte patenten waarop een MacBook met touchscreen en afneembaar toetsenbord is te zien.

Hoewel Apple veel succes heeft geboekt met deáiPadá(een stand-alone tablet) en deáMacBook Proá(een stand-alone laptop zonder touchscreen), heeft het bedrijf nog geen hybride notebook-tablets op de markt gebracht. Apple loopt daardoor achter bij veel concurrenten, die inmiddels wel notebooks met afneembare en los functionerende tablet-displays op de markt hebben gebracht, zoals deáDell XPS 10áen deáHP ENVY X2.

Uit een uitgelekt patent, in handen gekomen van websiteáPatentlyApple, blijkt nu dat Apple wel degelijk werkt aan een hybride notebook-tablet. Net als bij Dell's en HP's apparaten functioneert de tablet ook zonder het notebook-dock. Volgens het patent is de tablet aan het dock te bevestigen middels een draadloos en invouwbaar magnetisch mechanisme dat niet meer te zien is als de dock en tablet eenmaal aan elkaar gekoppeld zijn.

Uiteraard heeft Apple nog niets officieel bekendgemaakt over de MacBook Tablet, dus het is nog te bezien wanneer en of dit product daadwerkelijk op de markt komt.

Concept MacBook Tablet (via PatentlyApple.com)
Concept MacBook Tablet (via PatentlyApple.com)

PatentlyApple