Interessant:

Panasonic introduceert Lumix DMC-GF6

nieuws 9 april 2013 om 10:20

Panasonic introduceert de Lumix DMC-GF6, een Micro Four Thirds-systeemcamera met een uitklapbaar 3-inch touchscreen en ondersteuning van WiFi en NFC.

Dankzij support voor WiFi, WiFi-Direct en NFC is de Panasonic DMC-GF6 eenvoudig via de smartphone of tablet te bedienen en zijn foto's snel te delen. Het 3-inch touchscreen is 180 graden naar boven en 45 graden naar beneden uitklapbaar. De camera is voorzien van een ingebouwde pop-up flitser en van een speciale opnametoets waarmee Full HD-video's in AVCHD en met stereogeluid kunnen worden vastgelegd. Daarnaast beschikt de DMC-GF6 over een 16-megapixel Live MOS-sensor en een vernieuwde Venus Engine-beeldprocessor met geavanceerde ruisonderdrukking. De combinatie van deze sensor en processor biedt een gevoeligheid van ISO 3.200 (Auto) en maximaal ISO 25.600 (Uitgebreid). 

De DMC-GF6 ondersteunt Instant Transfer. Met deze functie kan de camera telkens wanneer de sluiter wordt ontspannen automatisch fotogegevens overzetten naar een opgegeven elektronisch apparaat. In de weergavemodus kan je ook het beeld dat wordt weergegeven op de camera aanraken om het meteen over te zetten naar een smartphone of tablet. Ook is het mogelijk om locatie-informatie aan het beeld te hangen door gebruik te maken van de GPS-logbestanden van een smartphone of tablet. Voor deze optie moet je wel Panasonic Image App, de speciale toepassingssoftware van Panasonic voor iOS- en Android-smartphones, op je smartphone of tablet installeren.

Panasonic Lumix DMC-GF6
Panasonic Lumix DMC-GF6

Tot slot beschikt de Panasonic DMC-GF6 over een Creative Panorama-functie (hiermee maak je een horizontale of verticale panoramische opname door opeenvolgende foto's gedeeltelijk te overlappen), een Stop Motion Animation-functie (maakt het mogelijk om met de camera een stop motion (stop frame) video te maken met foto's die achtereenvolgens worden vastgelegd terwijl het onderwerp een paar graden wordt bewogen) en Clear Retouch (hiermee kunnen ongewenste objecten of personen uit het beeld worden verwijderd door er op het scherm met een vinger overheen te gaan).

De Panasonic DMC-GF6 is vanaf mei leverbaar in het zwart, wit en bruin voor een prijs vanaf € 549,95 (inclusief 14-42mm compacte kitlens).

portablegear.nl


Gerelateerde producten