Interessant:

Telltale ziet af van King's Quest-remake

nieuws 5 april 2013 om 10:53

Gamedeveloper Telltale Games ziet af van een episodische remake van de klassieke adventure-game King's Quest. Mogelijk gaat Activision, dat de rechten heeft op het spel, zelf met een remake aan de slag.

Telltale bracht eerder remakes uit van de klassieke adventure-games Sam & Max en Monkey Islandávoor onder meer de iPhone en iPad. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf voor iOS de avonturenspellen Back to the Future (gebaseerd op de gelijknamige films) en het veelgeprezen The Walking Dead (gebaseerd op de gelijknamige televisieserie).

In februari 2011 kwam het bericht naar buiten dat Telltale ookáwerkteáaan een remake van de klassieke King's Quest-serie, waarvan het origineel in 1987 voor het eerst verscheen voor DOS. Telltale ziet nu echter af van de remake (die mogelijk ook voor de iPad zou verschijnen), omdat het de handen al vol heeft aan het maken van een game gebaseerd opááBill Willingham's Fables-stripboeken. De kans is er dat rechtenhouder Activision, dat na een overname van Sierra over de rechten van King's Quest beschikt, zelf met een King's Quest-game aan de slag gaat, maar dat is nog niet bevestigd.

"We houden hier bij Telltale erg van King's Quest, maar we moeten bevestigen dat we niet langer werken aan de franchise", vertelt Steven Allison, CEO van Telltale Games. "Vorig jaar was er een tijd dat we een partnership onderzochten met derde partijen om de game te produceren, maar Activision wilde geen outscouring. Wij weten verder niet wat Activision met de franchise van plan is".

King's Quest I (DOS, 1987)
King

Digital Trends