Interessant:

HTC First met Facebook Home onthuld

nieuws 5 april 2013 om 10:08

HTC en Facebook hebben, zoals verwacht, de HTC First onthuld. De HTC First is de eerste smartphone met de nieuwe Facebook Home-interface, dat directe integratie met Facebook op je startscherm biedt.

De HTC First is naast de Facebook Home-interface voorzien van een 4,3-inch SuperLCD3 HD-display, Android 4.1 Jelly Bean, een 1GHz dual-core processor, 16GB geheugen (niet uitbreidbaar), een 5-megapixel camera (met een Full HD-videorecorder), een 1,6-megapixel webcam/frontcamera, een 3,5mm audiopoort en ondersteuning van 4G/LTE, 3G/HSDPA, WiFi en Bluetooth 4.0. NFC is optioneel. De First komt in eerste instantie bij AT&T in de Verenigde Staten op de markt: een editie voor Europa volgt waarschijnlijk later.

HTC First met Facebook Home-interface
HTC First met Facebook Home-interface

Wat is Facebook Home?

Facebook Home is geen besturingssysteem en ook geen app: het is een soort geoptimaliseerde Facebook-interface voor je smartphone. Facebook Home bestaat onder meer uit 'Cover Feed', dat je lockscherm en startscherm vervangt. In het Cover Feed-scherm zie je meteen de updates van je vrienden op je startscherm. Daarnaast biedt Facebook Home 'Notificaties' (Instant Updates & Alerts) met 'belangrijke' persoonlijke boodschappen (zoals wanneer een Facebook-contact direct iets op jouw timeline post of als je een sms'je ontvangt). Notificaties zijn snel te openen door er op te klikken of snel te negeren door ze weg te swipen.

In Facebook Home vind je verder Chat Heads (waarmee je met Facebook-vrienden kan chatten terwijl je andere apps gebruikt). Hierbij worden de profielfoto's van Facebook-accounts getoond. Aangezien SMS is geintegreerd in Facebook Messenger voor Android, worden in Chat Heads naast Facebook-berichten ook sms'jes getoond. Tot slot kan je met de App Launcher je Facebook-status in een handomdraai bijwerken met één tap op het scherm. Ook kan je je favoriete apps instellen en vanuit één locatie opstarten.

Beschikbaarheid

Facebook Home komt behalve op de HTC First ook beschikbaar als gratis download (dat betekent dus dat je ook reclame krijgt te zien) vanaf 12 april voor de HTC One X, de HTC One X+, de Samsung Galaxy S3 en de Samsung Galaxy Note 2. Aan versies voor de HTC One en de Samsung Galaxy S4 wordt gewerkt.

HTC