Interessant:

Tamagotchi maakt comeback als app

nieuws 15 februari 2013 om 09:50

Tamagotchi, het virtuele huisdier van Bandai dat in de jaren 90 razend populair was, maakt een officiële comeback als app voor Android en iOS onder de naam Tamagotchi L.i.fe.

Eerder verschenen er al officieuze Tamagotchi-klonen voor de iPhone (Hatchi) en N-Gage (Creebies), maar Bandai (tegenwoordig Namco-Bandai) had nog geen officiële Tamagotchi-app uitgebracht. Ter gelegenheid van de 16de verjaardag van Tamagotchi komt daar echter verandering met Tamagotchi L.i.fe., een gratis app voor Android (vanaf 2.3) en iOS.

Tamagotchi is een virtueel huisdier dat je moet opvoeden. Het origineel werd in 1996 geintroduceerd als een plastic 'ei' aan een sleutelhanger en werd een ware hit: er werden meer dan 40 miljoen van verkocht. Tamagotchi is een samenstelling van het Japanse woord 'tamago' (ei) en Engelse woord 'watch' (klok/horloge).

Tamagotchi L.i.f.e. (waarbij L.i.f.e. staat voor 'Love is Fun Everywhere') biedt zowel een retro-modus (met de originele pixels) als een nieuwe kleurenmodus. De game is per direct te downloaden in de Google Play Store. De iOS-versie volgt binnenkort.

Tamagotchi L.i.f.e.: comeback virtuele huisdier als app
Tamagotchi L.i.f.e.: comeback virtuele huisdier als app

Tamagotchi L.i.fe.