Interessant:

Kim Dotcom: Mega vervangt Megaupload

nieuws 21 januari 2013 om 09:51

Kim Dotcom, de op borgtocht vrije eigenaar van de inmiddels verboden en verdwenen downloadsite Megaupload, heeft met MEGA de opvolger van Megaupload aangekondigd.

Megaupload werd - vanwege de vele illegale content - begin 2012 door de FBI gesloten en eigenaar Kim Dotcom werd in Nieuw-Zeeland gearresteerd. Dotcom heeft altijd gezegd dat het sluiten van Megaupload en het proces tegen hem "politiek is ingegeven". Dotcom is op borgtocht vrij en introduceert nu met MEGA de opvolger van Megaupload.

MEGA is net als Google Drive, Dropbox en RapidShare een cloud-service waarmee je online data kan opslaan. Via MEGA is 50GB gratis online op te slaan; met een betaald account is dit uitbreidbaar.

De data die je op MEGA zet wordt versleuteld, zodat ook de beheerder niet kan zien wat voor materiaal je opslaat. Zo denkt Dotcom de beschuldiging te kunnen voorkomen dat hij illegale bestanden opslaat, omdat "hij immers ook niet ziet wat er op Mega wordt opgeslagen".

Eerder verdwenenen roemruchte (illegale) downloadsites als Napster en LimeWireThe Pirate Bay werd in Nederland verboden en ook KaZaa is bijna geheel weggevaagd.

Kim Dotcom: MEGA opvolger Megaupload
Kim Dotcom: MEGA opvolger Megaupload

Forbes