Interessant:

Website LimeWire op last van rechter offline gehaald

nieuws 28 oktober 2010 om 10:32

De Amerikaanse website van LimeWire, een P2P-programma waarmee veelal illegale muziek en bestanden worden gedeeld, is op last van de de rechter offline gehaald.

LimeWire was eerder al veroordeeld voor schending van auteursrechten, maar moet nu van de rechter ook de (Amerikaanse) site offline halen. Op www.limewire.com staat momenteel: This is an official notice that LimeWire is under a court-ordered injunction to stop distributing and supporting its file-sharing software. Downloading or sharing copyrighted content without authorization is illegal. Oftewel: de site moet tijdelijk offline wegens het verspreiden van illegale software.

De eigenaar van LimeWire is van plan om in beroep te gaan tegen de uitspraak. De site moest van de rechter offline na klachten van enkele grote muziekdistributeurs, waaronder EMI Music Publishing, Universal Music en Warner/Chappel.

Onder druk van de muziekdistributeurs werden in het verleden eerder verschillende illegale muziekdistributeurs offline gehaald, waarvan Napster het bekendste voorbeeld is. Meer recentelijk werd The Pirate Bay in Nederland verboden en in verschillende andere landen geblokkeerd.

LimeWire offline notice
LimeWire offline notice

De Morgen