Interessant:

Mobieltjes funest voor vriendschappen

nieuws 31 december 2013 om 11:10

Volgens recent onderzoek zijn mobieltjes funest voor relaties en vriendschappen van jongeren. Het dwangmatig vaak checken van de telefoon op berichten zou vergelijkbaar zijn met het dwangmatig uitgeven van geld.

Volgens het Britse onderzoek zouden jongeren op hun toestel meer dan 100 berichten per dag per versturen en ze zouden minstens 60 keer per dag hun telefoon checken op berichten. Deze verslaving zou volgens de onderzoekers gedreven worden door 'materialisme en impulsiviteit', elementen die ook bij andere verslavingen een rol spelen.

Eerdere studies lieten zien dat studenten aan de universiteit ongeveer 109,5 berichten per dag verstuurden en 113 berichten ontvingen. Het (dwangmatige) gebruik van de mobiele telefoon wordt dan ook voor veel jongeren geaccepteerd.

Uit ander onderzoek in Zuid-Afrika bleek dat een mobieltje gemiddeld 150 keer per dag wordt gecheckt. In 2009 bleek reeds dat sommige pubers zo verslaafd zijn aan hun telefoon dat ze in paniek raken zonder mobieltje. In Korea waren er in 2007 zelfs speciale afkick-kampen voor mobiel verslaafden. De angst voor het verliezen van een telefoon heeft inmiddels zelfs een naam gekregen: nomofobie.

MobileCowboys