Interessant:

Providers gaan gestolen mobieltjes blokkeren

nieuws 12 oktober 2012 om 10:20

De Nederlandse providers KPN, Vodafone en T-Mobile gaan vanaf volgend jaar eindelijk gestolen mobieltjes blokkeren. In verschillende andere landen (België, Groot-Brittannië) gebeurt dit al met succes.

De providers blokkeren nu op afstand wel de simkaart, maar niet de telefoons. Daardoor kunnen gestolen mobieltjes nog gewoon gebruikt worden als de dief er een nieuwe simkaart in stopt. Vanaf volgend jaar gaan de providers echter ook de mobieltjes zelf blokkeren. Dat kunnen zij doen door het zogenaamde IMEI-nummer van het toestel te blokkeren. Het IMEI-nummer van je telefoon kom je te weten door *#06# in te toetsen. Het is dus raadzaam dit nummer op te schrijven, zodat je het aan je provider kan doorgeven als je telefoon wordt gestolen.

De blokkering van mobieltjes moet het aantal straatroven in Nederland omlaag brengen. Nu is in 60 procent van de gevallen een mobieltje een deel van de buit bij een straatroof: zeker zakkenrollers en tasjsdieven maken vaak mobieltjes buit. In België en Groot-Brittannië worden mobieltjes al enige tijd na diefstal geblokkeerd en daardoor zijn in die landen minder straatroven.

BNR