Interessant:

Samsung Galaxy S3 ontplofte door magnetron

nieuws 7 juli 2012 om 18:49

De Samsung Galaxy S3 die eind juni tijdens normaal gebruik ontploft zou zijn is waarschijnlijk door de gebruiker in een magnetron gestopt. Dat volgt uit onderzoek van Samsung en een nieuwe verklaring van de eigenaar van de telefoon.

In een officiele verklaring (zie onder) laat Samsung weten het onafhankelijke onderzoeksinstituut Fire Investigations UK (FIUK) ingeschakeld te hebben. Het FIUK onderzocht de ontplofte Galaxy S3 en concludeert dat het toestel is ontploft onder invloed van een externe energiebron.

Onbekend is om wat voor energiebron het gaat. In een forumpost trekt de eigenaar van de ontplofte telefoon zijn originele verklaring in. Hij schrijft dat een vriend de Galaxy S3 probeerde te drogen met behulp van een grote hoeveelheid externe energie. Hoe die vriend het toestel probeerde te drogen is niet bekend, maar een magnetron, oven of fohn ligt voor de hand.

Mocht je telefoon ooit waterschade hebben verwijder dan zo snel mogelijk de accu en leg de telefoon in een droge bak rijst. Rijst zuigt het water op en met een beetje geluk werkt de telefoon daarna weer. Musicalster Bettina Holwerda boekte onlangs succes met deze methode.

Verklaring van Samsung: ---  Samsung contracted Fire Investigations UK (FIUK), an independent third-party  organization, to determine the exact cause of the damage inflicted on a GALAXY S III unit, which had allegedly been affected by heat. Samsung provided FIUK with a number of GALAXY S III units, including the damaged unit, for testing purposes. 

Following the investigation, FIUK released a summary, which stated, “The energy  source responsible for generating the heat has been determined as  external to the device,” and “the device was not responsible for the cause of the fire.”

 We remain committed to providing safe products with high quality for our customers.

portablegear.nl