Interessant:

Sony Music Unlimited krijg iPhone-app

nieuws 24 mei 2012 om 09:42

Sony Entertainment Network heeft Music Unlimited ook beschikbaar gesteld als een app voor de iPhone en iPod touch. De streaming muziekdienst was al toegankelijk via de browser op PC's en laptops en op andere Sony producten.

Met de nieuwe app, die gratis te downloaden is uit de Apple App store, kunnen iPhone-, iPod touch- en iPad-gebruikers luisteren naar hun favoriete muziek. Tevens kan je persoonlijke afspeellijsten maken en eenvoudig nummers toe voegen aan deze afspeellijsten. Het is ook mogelijk te zoeken naar gerelateerde artiesten en nummers te ontdekken door door het genre te bladeren of af te stemmen op je gemoedstoestand.

De Music Unlimited-service past zich aan je muziekvoorkeuren en werkt de muziekcollectie voortdurend bij om een lijst met liedjes te bieden die tegemoetkomt aan je wensen en voorkeuren. Hiervoor doet de dienst serviceonderzoek naar je luistergewoonten, worden 'leuk / niet leuk'-score van de liedjes geintegreerd, en worden je bestaande muziekcollectie en meer geanalyseerd. Hoe vaker je luistert, hoe persoonlijker en unieker de muziekzenders worden.

Sony Music Unlimited: iPhone-app
Sony Music Unlimited: iPhone-app

Via één account je kan op Music Unlimted inloggen en gebruik maken van de service vanaf uiteenlopende gekoppelde apparaten, zoals elke PC, Android mobiele toestellen, waaronder de nieuwste Sony Xperia-smartphones, tablets, alle Sony BRAVIA TV's vanaf 2010, Blu-ray Disc-spelers, Blu-ray Disc-homecinema's, Sony audionetwerksystemen, PlayStation 3, PlayStation Vita, Sony PSP en Sony Walkman. En nu dus ook vanaf de iPhone en iPod.

Via de iPhone-app (die werkt vanaf iOS 4.3 en ook beschikbaar is in het Nederlands) heb je toegang tot de muziekdienst en een digitale muziekcollectie van meer dan 15 miljoen nummers. Abonnementen kosten 3,99 (basisabonnement) of 9,99 (premiumabonnement) euro per maand. Sony hoopt met Music Unlimited te kunnen concurreren met vergelijkbare diensten als Spotify en Deezer.

iTunes App Store