Interessant:

Deezer muziekstreamingdienst naar Nederland

nieuws 8 december 2011 om 10:25

De Franse muziekstreamingdienst Deezer komt ook naar Nederland en vanaf 2012 wil het wereldwijd in 200 landen aanwezig zijn; Spotify krijgt er daarmee een geduchte concurrent bij.

Deezer was reeds beschikbaar in Frankrijk, BelgiŽ en Groot-BrittanniŽ en de eerste nieuwe landen die aan de lijst worden toegevoegd zijn Nederland en Ierland. Daarna volgt de rest van Europa, Canada, Zuid-Amerika, Afrika, AustraliŽ en Zuidoost-AziŽ. Opmerkelijk is dat Deezer ervoor gekozen heeft de service niet naar de Verenigde Staten en Japan te brengen, "omdat deze markten slechts 25 procent van de globale muziekconsumptie voor hun rekening nemen en de muziekmarkt in deze landen al grotendeels verzadigd is en er weinig groei meer wordt verwacht".

Deezer komt beschikbaar in 12 talen, in 30 onafhankelijke content-zones en voor 13 verschillende valuta. Deezer biedt 13 miljoen verschillende tracks van 2.000 labels. Net als concurrent Spotify heeft het een partnership met Facebook voor het delen van muziek. Deezer is overigens slechts zeer beperkt gratis; je kan slechts 30 seconden voor niets naar een nummer luisteren. Als je hele nummers wil streamen, moet je een abonnement afsluiten.

The Next Web