Interessant:

Android Market hernoemd naar Google Play

nieuws 8 maart 2012 om 09:37

Google hernoemt de Android Market naar Google Play; behalve de Android Market gaan ook Google Music en†Google eBookstore onderdeel uitmaken van Google Play.

In de Verenigde Staten kan je naast Android-apps ook muziek, films en e-books downloaden via Google Play. In Canada en†Groot-BrittanniŽ zijn via Google Play alleen films, e-books en Android-apps beschikbaar, in†AustraliŽ alleen e-books en apps en in Japan alleen films en apps. In alle andere (Europese) landen, waaronder Nederland,†BelgiŽ en Frankrijk kunnen alleen Android-apps worden gedownload, omdat de Google eBookstore en Google Music†hier nog niet beschikbaar zijn. Op termijn wil Google echter "wereldwijd zoveel mogelijk verschillende content beschikbaar stellen".

Google verandert de naam van de Android Market, om de aandacht te leggen op de beschikbare multimediacontent en het platform meer als een 'entertainmentportaal' naar voren te brengen. Google hoopt hiermee te bereiken dat er meer multimedia wordt aangeschaft, want vooralsnog valt de verkoop daarvan tegen. 'Google Play' is echter ook een enigszins misleidende naam, omdat het alleen lijkt te verwijzen naar entertainment, terwijl er natuurlijk ook andere soorten apps via Googe Play verkrijgbaar zijn.†

Android Market hernoemd naar Google Play
Android Market hernoemd naar Google Play

Google Play werkt vanaf Android 2.2 Froyo en zal op termijn overal het Android Market-label vervangen. Deze week gingen er ook geruchten ook een Asus Google Nexus Play tablet.

Google Blog