Interessant:

Archos onthult Arnova 7e G2 Dual Touch

nieuws 19 januari 2012 om 10:08

Archos heeft haar serie Arnova-tablets uitgebreid met de Arnova 7e G2 Dual Touch, een hybride e-reader / tablet met een resistive 7-inch display en Android 2.3.

De Archos Arnova 7e G2 Dual Touch draait op een speciaal aangepaste versie van Android 2.3 Gingerbread, waarmee je gelijk vanaf het homescreen toegang hebt tot je e-books. De Android Market wordt echter niet ondersteund; in plaats daarvan moet je het doen met Archos' AppsLib app store. Het 4GB geheugen is uitbreidbaar via microSD en WiFi-ondersteuning is standaard. Verder beschikt de Arnova 7e G2 over een 1GHz ARM Cortex A8-processor, een USB-aansluiting en een 1080p Full HD-videospeler. Het apparaat is dankzij de ondersteuning van alle standaard e-bookformaten (ePUB, TXT en PDF - inclusief Adobe DRM) niet alleen bruikbaar als tablet, maar ook als e-reader.

Archos Arnova 7e G2 Dual Touch e-reader / tablet
Archos Arnova 7e G2 Dual Touch e-reader / tablet

Het resistive display van de Arnova 7e G2 meet 7-inch en heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. Het apparaat is slechts 11,2 millimeter dik en weeg 370 gram. De 'Dual Touch'-toevoeging wijst op de mogelijkheid om gebruik te maken van pinch-to-zoom (met meerdere vingers de grootte van een venster aanpassen) en van het multitouch-toetsenbord in Android. De vraag is echter hoe soepel dit werkt op een resistive touchscreen. Aangezien Archos ook nog laat weten dat "de geavanceerde Dual Touch-technologie betekent dat je ook nog prima een styluspen kan gebruiken", vermoedelijk niet zo goed.

Informatie over de prijs en beschikbaarheid in de Benelux van de Archos Arnova 7e G2 Dual Touch is nog niet bekend.

Archos Arnova 7e G2 Dual Touch e-reader / tablet
Archos Arnova 7e G2 Dual Touch e-reader / tablet

Arnova