Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Apple streeft HP voorbij

nieuws 6 juli 2011 om 10:47

Als tablets tot de categorie 'notebooks' worden gerekend - en dat doen sommige marktanalisten - verkoopt Apple volgend jaar meer notebooks dan HP.

Analisten verwachten dat Apple volgend jaar 60 miljoen iPads en 15 miljoen MacBooks verkoopt. HP zal naar verwachting in 2012 tussen de 45 en 50 miljoen notebooks verkopen. Dat is dus aanzienlijk meer dan Apple, maar als tablets ook tot de notebook-categorie worden gerekend, verkoopt Apple in totaal (75 miljoen) in 2012 veel meer 'notebooks' dan HP.

Met het totaal van 75 miljoen notebooks (dus inclusief tablets) zou Apple in 2015 25 procent tot 30 procent van de wereldwijde notebook-markt in handen hebben. Met een verkoop van 45 miljoen notebooks zou HP volgend jaar 15 procent van deze markt bezetten. Dat lijkt een groot succes van Apple, maar als de succesvolle iPad-verkoop eraf wordt getrokken heeft Apple volgend jaar naar verwachting slechts 5 procent van de notebook-markt in handen. Aanzienlijk minder dan HP dus.

DigiTimes


Gerelateerde producten