Interessant:

Vakantietips 2011: vakantie-apps

achtergrond 6 juli 2011 om 13:41

Mobiele applicaties kunnen je vakantie aanzienlijk aangenamer en eenvoudiger maken. PortableGear zet tien prettige vakantie-apps voor iOS en Android op een rij.

1. FlightStatus & FlightTrack

Android, € 3,49 (FlightStatus) & iOS, € 3,99 (FlightTrack)
De kans is groot dat je deze vakantie (weer) met het vliegtuig naar een (zonnige) plaats van bestemming reist. Vluchttijden, informatie over het vliegveld en het plaatselijke weer kan je eenvoudig en snel bekijken met de FlightStatus-app voor Android of de FlightTrack-app voor iOS. Zo ben je gelijk op de hoogte als jouw vluchttijden of reisplan wijzigen!

FlightStats (Android app)
FlightStats (Android app)

2. Vertaalgids

iOS, € 7,99
De Vertaalgids is een sprekende geïllustreerde taalgids, die Nederlandse woorden en uitdrukkingen vertaalt in 23 talen. Gemakkelijk te begrijpen illustraties dragen bij aan een nog betere communicatie. De Vertaalgids ondersteunt Engels (GB), Engels (US), Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Russisch, Grieks, Hongaars, Turks, Chinees, Japans, Koreaans, Arabisch en Hebreeuws. Talen met vreemde karakters (zoals Chinees) worden ook fonetisch weergegeven. Alle uitdrukkingen zijn ingesproken door sprekers van de moedertaal en voor het gebruik van de app is geen internetverbinding benodigd.

Vertaalgids (iOS-app)
Vertaalgids (iOS-app)

3. Teleac Talen

iOS, diverse talen, gratis
Ook Teleac biedt verschillende iPhone-taalgidsen. Je kan kiezen uit Frans, Spaans, Chinees, Italiaans, Duits, Portugees of Turks. De app bevat meer dan 400 (standaard) zinnen en woorden en meer dan 200 gesproken zinnen en woorden.

Teleac Spaans (iOS-app)
Teleac Spaans (iOS-app)

4. Wi-Fi Finder & WiFi Scanner

iOS (Wi-Fi Finder), gratis; iOS & Andoid, WiFi Scanner, € 0,79
Als je op vakantie in het buitenland wil internetten, kan je dat beter niet met je eigen databundel doen. Het risico op een torenhoge rekening bij thuiskomt is erg hoog. Als je toch op je mobieltje wil internetten, kan je beter op zoek naar een WiFi-hotspot in de buurt. Er zijn veel verschillende apps die je kunnen helpen bij het zoeken naar een nabijgelegen WiFi-hotspot, waaronder Wi-Fi Finder en WiFi Scanner.

WiFi Scanner (Android-app)
WiFi Scanner (Android-app)

5. APNdroid

Android, gratis Zoals hierboven reeds vermeld: internet in het buitenland is duur. Het is daarom beter je 3G/GPRS-verbindingen helemaal uit te schakelen als je op vakantie bent. Om zeker te weten dat deze verbindingen zijn uitgeschakeld, kan je op een Android-smartphone gebruik maken van de APNdroid-app, die de 3G/GPRS-verbindingen volledig voor je uitschakelt. Een bijkomend voordeel is dat je accu langer meegaat. Bellen en sms'en blijft gewoon mogelijk. Twitter-, Facebook- en mail-updates krijg je echter niet meer binnen en Google Maps kan je niet gebruiken. APNdroid is echter ook weer eenvoudig te deactiveren als je echt niet zonder je sociale updates of Google Maps kan.

APNdroid (Android-app)
APNdroid (Android-app)

6. Snapphoto Pro

Android, € 0,69
De Snapphoto-app voor Android maakt gebruik van de bewegingssensor van je smartphone. Als je deze app gebruikt bij het fotograferen, wordt een foto pas genomen als je het toestel daadwerkelijk stil houdt. Dat helpt enorm om bewogen vakantiefoto's te voorkomen! De Pro-versie heeft ook multi-shot mogelijkheden en een timer.

Snapphoto Pro
Snapphoto Pro

7. Lonely Planet Guide

iOS, diverse steden, € 4,99 p.s.
De Lonely Planet-reisgidsen bieden al jarenlange goede informatie voor fervente reizigers. Nu is het echter niet meer nodig om de papieren boekjes mee op vakantie te nemen, want in de iTunes Store zijn digitale Lonely Planet-gidsen voor zeer veel verschillende steden beschikbaar. In de gidsen vind je alle benodigde informatie over bezienswaardigheden en kaarten van jouw stad. Kosten: € 4,99 per applicatie over een stad.

Lonely Planet: Rome (iOS-app)
Lonely Planet: Rome (iOS-app)

8. TomTom Europa

iOS, € 89,99
Een goede navigatie-applicatie is natuurlijk onmisbaar op vakantie. De meest complete navigatie-applicatie voor de iPhone is die van TomTom. Deze ondersteunt multitasking en alle bekende verkeersdiensten (IQ Routes, HD Traffc) van TomTom, zodat je altijd snel op de plaats van bestemming bent en goed op de hoogte blijft van de laatste verkeersinformatie. Helaas staat tegenover dit alles ook een fors prijskaartje: de TomTom-app met kaarten van heel Europa kost maar liefst € 89,99.

TomTom Europa (iOS-app)
TomTom Europa (iOS-app)

9. Movnote

iOS, gratis
Wil jij altijd en overal aan iedereen laten weten wat je gezien hebt en wat je aan het doen bent, zelfs op vakantie? Dan is de Movnote-app wellicht iets voor jou. Met Movnote kan je notities maken over interessante plaatsen, die je direct kan uploaden naar Facebook. Notities zijn ook offline te maken en later (bijvoorbeeld via WiFi in je hotel) te uploaden. Ook kan je via Movnote gegeotagde foto's uploaden, zodat iedereen kan zien waar je bent geweest en wat je daar hebt gezien.

10. Angry Birds

Op vakantie wil je natuurlijk ontspannen en wat helpt daarbij beter dan een spelletje spelen? Zowel voor Android als iOS zijn inmiddels veel games verkrijgbaar. Toppertje voor beide platformen is nog altijd Angry Birds, waarvan inmiddels miljoenen edities zijn verkocht.

Angry Birds
Angry Birds

portablegear.nl