Interessant:

Olympus PEN E-P3, PEN Mini en PEN Lite

nieuws 30 juni 2011 om 09:52

Olympus breidt haar serie PEN Micro Four Thirds-camera's uit met drie nieuwe modellen: de Olympus PEN E-P3, de Olympus PEN Mini (E-PM1) en de Olympus PEN Lite (E-PL3).

Alle drie de nieuwe PEN-modellen zijn uitgerust met een snelle autofocus, een Full HD-videorecorder en de nieuwe TruePic VI-processor. De modellen hebben een metalen compacte behuizing met een retro-uitstraling, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Olympus PEN E-P3

De Olympus PEN E-P3 is het eerste PEN-model met een 3-inch OLED-touchscreen. Via dit touchscreen kan je met je vingers door het beeld scrollen en in- en uitzoomen, en heb je een uitstekende controle over de ontspanner en de autofocus-punten. In tegenstelling tot bij een aantal andere PEN-camera's is de Live Guide bij de E-P3 beschikbaar voor zowel film- als foto-opnamen. Verder is de camera ook voorzien van 3 knoppen waaraan je zelf functies kan toekennen. Daarnaast vind je aan de achterzijde van de PEN E-P3 twee extra draaischakelaars waarmee je met een kleine duimbeweging het diafragma en de belichtingstijd kan aanpassen. De PEN E-P3 beschikt verder onder meer over een 12,3-megapixel sensor en een ingebouwde flitser.

Olympus PEN E-P3
Olympus PEN E-P3

De PEN E-P3 camera is vanaf augustus 2011 verkrijgbaar in een zwarte, witte en zilverkleurige uitvoering, en zowel als losse camera als in speciale kits met objectieven. Je hebt de keuze uit een 14-42 mm objectief, een dubbel zoom kit met 14-42 en 40-150 mm objectief, een 14-150 mm telezoomkit en een pancakekit met een 17 mm objectief. De adviesverkoopprijs van de E-P3 is € 899,99.

Olympus PEN Lite (E-PL3)

De Olympus PEN Lite (E-PL3) is een opvallende systeemcamera. De behuizing van hoogwaardig aluminium in de kleuren zwart, wit, zilver of rood geeft de camera een chique en eigentijdse uitstraling. De PEN Lite heeft eveneens een 12,3-megapixel sensor en biedt zes creatieve filters en een 'bracketingfunctie' (waarmee je meerdere filters tegelijkertijd op één opname kan toepassen). Meest opmerkelijke aan de PEN Lite is echter dat dit het eerste PEN-model is dat is voorzien van een kantelbaar (3-inch) LCD-display. Je kan het display zo positioneren dat je ook vanuit lastige posities kan fotograferen, terwijl je toch het display goed kan aflezen. Deze PEN Lite is vanaf half augsustus leverbaar voor een adviesverkoopprijs van € 599,- voor de body met 14-42 mm objectief.

Olympus PEN Lite (E-PL3)
Olympus PEN Lite (E-PL3)

De Olympus PEN Lite is verkrijgbaar vanaf het najaar 2011. De prijs volgt.

Olympus PEN Mini (E-PM1)

De nieuwe Olympus PEN Mini (E-PM1) behoort tot de kleinste en lichtste systeemcamera's ter wereld met verwisselbare objectieven. De PEN Mini heeft veel weg van een compactcamera en is verkrijgbaar in het zwart, bruin, wit, zilver, roze of paars. Ook dit model beschikt over een 3-inch display, een 12,3-megapixel sensor, de Live Guide-hulpgids en zes creative modi.

Olympus PEN Mini (E-PM1)
Olympus PEN Mini (E-PM1)

De PEN Mini is vanaf het najaar 2011 verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, wit, zilver, donkerbruin, paars en zilverrose. Prijs volgt.

portablegear.nl