Interessant:

Boete voor ontslag per sms

nieuws 8 juni 2011 om 10:06

Een eigenaresse van een modeboutique in Australie heeft een boete van 10.000 Australische dollar (ruim 7.300 euro) gekregen omdat zij een werkneemster per sms had ontslagen.

De werkneemster werkte al twee jaar voor de modewinkel en had zonder te overleggen enkele diensturen gewisseld met een van haar collega's. Dat schoot de werkgeefster blijkbaar in het verkeerde keelgat, want toen zij erachter kwam, sms'te ze de werkneemster dat haar actie aantoonde dat ze "niet serieus werd genomen". Met daaropvolgend de mededeling dat de vrouw niet meer hoefde terug te komen...

Achteraf bleek dat de werkgeefster in kwestie haar woede kwijt moest, omdat er tijdens de gewisselde uren voor 3.700 euro aan kleding was gestolen. Wellicht stelde zij de ontslagen werkneemster hiervoor - direct of indirect - verantwoordelijk. De rechter verweet de eigenaresse van de modewinkel echter "gebrek aan moed" om de klachten persoonlijk te vertellen en legde een boete van 7.300 euro op voor het ontslag per sms.

SMS'jes zorgen vaker voor problemen op de werkvloer. In 2008 moest de burgemeester van het Amerikaanse Detroit de cel in wegens het versturen van 14.000 seks-sms'jes. Ook de Finse minister van Buitenlandse Zaken viel in 2008 door de mand vanwege sms'jes naar een stripteasedanseres.

Mobiledia