Interessant:

Australische schilder ontslagen per sms

nieuws 23 september 2011 om 12:15

Een Australische schilder is per sms ontslagen; opmerkelijk is dat de rechter het ontslag goedkeurde, terwijl in juni nog een andere Australische werkgever een boete kreeg voor het ontslaan van een werknemer per sms.

In juni ontsloeg een eigenaresse van een modeboutique in Australie een werkneemster, die al twee jaar bij haar werkte, per sms. De rechter keurde dit sms-ontslag niet goed en gaf de vrouw een boete van 10.000 Australische dollar (ruim 7.300 euro).

Opmerkelijk is dat nu het ontslag per sms van een Australische schilder, die al vijf jaar voor zijn bedrijf werkte, wel is goedgekeurd. Het hof noemde de gang van zakelijk "onwenselijk en ongebruikelijk, maar wel toegestaan gezien de omstandigheden." De man had namelijk een schadepost van 50.000 euro veroorzaakt doordat hij vergeten was een bepaald ingredient aan de verf toe te voegen, waardoor deze niet bleef plakken. De baas clamide ook reputatieschade te hebben opgelopen. Omdat de man op verlof was, ontslag hij hem maar per sms.

NOS