Interessant:

Android 2.3.4 krijgt Google Talk met videochat-functie

nieuws 29 april 2011 om 10:20

Google heeft officieel laten weten dat de nieuwste Android 2.3.4 versie zal beschikken over Google Talk met een video- en voicechatfunctie.

Videochatten was al mogelijk met bijvoorbeeld Skype (mits je een Android-toestel met een frontcamera had), maar net als Apple met FaceTime komt Google nu ook met een eigen videochat-applicatie. Deze toepassing krijgt geen nieuwe naam, maar is simpelweg een nieuwe toepassing in Google Talk. Bezitters van Android-smartphones en tablets kunnen vanaf Android 2.3.4 via Google Talk ook met elkaar video- en voicegesprekken aangaan in plaats van enkel tekstgebaseerde chatgesprekken. Het is eveneens mogelijk om te chatten met PC bezitters die via Gmail Google Talk gebruiken.

Google Talk werkt zowel via WiFi als 3G/4G en is simpel te activeren met een nieuwe chat-button die naast de contacten in je Google Talk-lijst staat. Tekstgesprekken kunnen over de video heen worden weergegeven. De video pauzeert automatisch als je een andere app moet checken.

Google Talk videochat-functie in Android 2.3.4
Google Talk videochat-functie in Android 2.3.4

De nieuwe videochatfuncties voor Google Talk komen beschikbaar met de Android 2.3.4-update die de komende weken wordt uitgerold voor de Nexus S en andere Android 2.3+ smartphones.

Google Mobile Blog