Interessant:

Emporia ELEGANCE Plus en SAFETY Plus onthuld

nieuws 15 februari 2011 om 09:14

De Oostenrijkse firma Emporia heeft op het MWC 2011 twee nieuwe seniorentelefoons onthuld: de ELEGANCE Plus (met GPS) en de SAFETY Plus (met spraakfunctie).

Emporia ELEGANCE Plus

De nieuwe Emporia ELEGANCE Plus heeft enkele extra's die zorgen voor nog meer gebruikersgemak. De mobiele telefoon heeft onder andere een Bluetooth-functie en op de achterzijde van het toestel is een noodknop toegevoegd. Met deze noodknop kan de gebruiker vijf vooraf opgeslagen nummers met één druk op de noodknop automatisch bellen.

De spraakfunctie van de ELEGANCE Plus maakt het mogelijk dat er uitgesproken wordt dat bijvoorbeeld de toetsenbordblokkering of de wekker ingeschakeld is. Bovendien spreekt de telefoon ook de wektijd uit en vertelt hij elk hele uur aan hoe laat het is. "De spraakfunctie zorgt voor nog meer comfort en gebruikersgemak", zegt de oprichter van Emporia Albert Fellner.

Emporia SAFETY Plus

De Emporia SAFETY Plus biedt een complete nieuwe reeks aan veiligheidsfuncties. Naast de noodtelefoontjes, stuurt de SAFETY Plus SMS-berichten, inclusief het adres en de GPS-positie van de persoon in nood, uit met één druk op de noodknop. Deze wordt gestuurd aan de personen die als ontvangers van noodoproepen in het telefoonboek van de telefoon staan opgeslagen. De noodtelefoontjes kunnen ook vanuit huis gepleegd worden. Ook als de mobiele telefoon niet binnen handbereik is. Het speciaal voor de SAFETY Plus ontwikkelde polshorloge bevat ook een noodknop waarmee het noodsignaal eenvoudig uitgezonden kan worden. Het geluid van het noodsignaal is zeer luid zodat de kans groot is dat het signaal wordt opgepikt door omstanders. De mobiele telefoon van de persoon in nood schakelt automatisch op de luidspreker als er op de noodoproep gereageerd wordt. Dit geldt voor alle oproepen die tijdens de noodsituatie binnenkomen op de SAFETY Plus.

De Emporia SAFETY Plus bevat verder een speciale sensor die een val herkent en direct de noodoproepfunctie activeert. De gebruiker moet de telefoon hiervoor wel bij zich dragen.

Emporia SOLID

De vorig jaar, op het Mobile World Congress, geïntroduceerde Emporia SOLID wordt in het eerste kwartaal van 2011 uitgebreid met 3 kleurvarianten: wit, geel en camouflage. De SOLID met zijn schokbestendige cover, is bestand tegen water en stof, en daardoor de ideale telefoon voor werklui, sporters en mensen die veel tuinieren. In het derde kwartaal van 2011 komt de Emporia SOLID Premium met GPS-functie en noodoproepfunctie op de markt.

portablegear.nl