Interessant:

iOS 4.2: multitasking op de iPad

nieuws 10 november 2010 om 09:15

Met het vernieuwde iOS 4.2 besturingssysteem, dat Apple deze week introduceert, wordt het mogelijk om op je iPad te multitasken en gebruik te maken van een filemanager. [update]

De multitasking en filemanager-mogelijkheid zijn al bekend van iOS 4(.1), waarop de iPhone 4 en de vierde generatie iPod touch standaard draaien. Met iOS 4.2 komen deze functies ook eindelijk beschikbaar voor de iPad. Overigens zal de multitasking-mogelijkheid wel beperkt zijn tot een aantal applicaties.

Met de filemanager kan je je applicaties opdelen in een mappenstructuur. Handig is dat de iPad met iOS 4.2 bij het downloaden automatisch je applicaties in de goede map zet als hij gelijke groepen herkent.

Nieuw in iOS 4.2 is verder de "Print Center app" waarmee je draadloos met je iPad kan printen (door documenten naar een draadloos netwerk te sturen, daarom ook wel AirPrint genoemd). Ook het van iOS 4.1 bekende Game Center is beschikbaar met iOS 4.2. Met Game Center kan je andere gamers online vinden en met hen spelletjes spelen. Verder zijn in iOS 4.2 onder meer de e-mail- en beveiligingsfuncties verbeterd.

Apple stelt iOS 4.2 waarschijnlijk deze week beschikbaar.

Update: de support voor AirPrint zal beperkt zijn. De functie werkt waarschijnlijk alleen voor HP ePrint-apparaten.

Naschrift: iOS 4.2 (met AirPlay, AirPrint, Find My iPhone/iPad en multitasking voor de iPad) is 22 november 2010 officieel beschikbaar gekomen.

portablegear.nl